Tips for domain registration

Tipy pro registraci domény

Registrace domény je velmi důležitá záležitost stejně jako název Vaší firmy. Registrace co možná nejlepšího názvu domény tedy hraje velkou roli při úspěchu Vašich webových stránek.

Následující tipy pro registraci domény Vám pomůžou výrazně zlepšit návštevnost na Vašich webových stránkách.

Kratký název

Nejvíce návštěvníků dorazí na Vaše webové stránky zadáním adresy přímo do svého prohlížeče. Zkuste se proto zaměřit na maximálně 20 znaků.

Jednoduchost a zřetelnost

Vaše doména je vlastně název Vašeho webu, proto se prosím ujistěte, že je snadno zapamatovatelné a lehce hláskovatelné. Pro osobní webovou stránku doporučuji použít vlastní jméno a příjmení. Pro firemní nebo podnikové webové stránky použijte obchodní jméno Vaší firmy jako název domény.

Vyvarujte se číslicím, podtržítkům a pomlčkám

Přidáním čísel, podtržítek, pomlček a jiných symbolů do názvu Vaší domény může způsobit nejasnosti, které mohou vést ke ztrátě návštěvnosti na Vašich webových stránkách. Někteří internetoví uživatelé dokonce nevědí, kde se některé z těchto znaků nachází.

Klíčová slova

Není-li Vámi požadovaný doménový název k dispozici, zvažte přidání klíčového slova nebo slov, jako vychozí bod pro alternativní název domény.

Zaregistrujte název domény na více let

Pokud to myslíte vážně a Váš rozpočet to dovolí, registrujte název domény na více let. Některé vyhledávače rozpoznají délku registrace domény jenž pomůže posoudit legitimitu stránek. Dlouhodobá registrace domény zvýší ohodnocení webové stránky a zároveň se nemusíte starat o obnovu názvu domény na několik let.